banner

Van’da ilkokulu yakmaya çalışırken hastanelik oldular




PKK’nın okullara yönelik saldırıları sürüyor. Van’daki TOBB İlköğretim Okulu’nu taş yağmuruna tutan PKK sempatizanları, bazı derslikleri ateşe verdi. Olay sırasında kendisini de yaralayan teröristler olduğunu tespit eden polis ekipleri, sınıflardaki kan örnekleri üzerinden yola çıkarak hastaneleri takibe aldı.

okul yangınPKK’nın, eğitim kurumlarını hedef alan yüzü kendisini bu kez Van’da gösterdi. Terör örgütü sempatizanları önceki gece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  İlkokulu’nu kundakladı. İlk önce okulu taş yağmuruna tutan 15 kişilik grup, camları kırdı. Ardından okulun arka kapısını kırarak içeriye giren saldırganlar, sınıflara benzin döküp ateşe verdi. Sınıflardaki birçok sıra ve tahta yanarak kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların yangını fark ederek durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine kısa sürede olay yerine giden polis ve itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Olay sırasında kendisini de yaralayan teröristler olduğunu tespit eden polis, sınıflardaki kan örnekleri üzerinden yola çıkarak hastaneleri takibe aldı. Okulun güvenlik kameralarının arızalı olması nedeniyle kayıt alamadığı öğrenildi.

Olaydan hemen sonra okula gelen Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, saldırıya tepki gösterdi. Okulu yakanların ‘insanlıktan çıktığını’ söyleyen Sayılır, “Söylenebilecek bir şey var mı? Eğitim gören çocukların yuvasını yakmak, yıkmak kimseye yakışmaz. Bunu yapanlar insan olamaz. Kimse çocuklarımızın eğitimini engelleyemeyecek.” dedi.

Hasar gören sınıflar da boşaltılırken, sabah erken saatlerde okula gelen öğrenciler, okullarının kapalı olduğunu görünce şaşkına döndü. Bazı öğrenciler, Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerine aldıkları hediyeleri verememenin üzüntüsünü yaşadı. Okul idaresi tarafından alınan kararla öğrenciler eğitimin aksamaması için yan tarafta bulunan İmam Hatip Orta Okulu’na alındı. Okulun onarımı tamamlanıncaya kadar öğrenciler burada eğitim görecek. Sabah saatlerinde okula gelip dışarıda kalan öğrenciler ise okullarının kundaklanmasına çok üzüldüklerini belirterek, “Ne olur okulumuzu yakmayın, okumak istiyoruz. Okulu yakanların Allah cezasını versin.” diye tepkilerini gösterdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Van’da 12 yıl önce yaptırdığımız okul, teröristlerce yakılmış. ‘Çocuklar cahil kalmasın’ diye yaptırılan bu okulları yakanları lanetliyorum. Bunlara tepki göstermeyip koruyanları da lanetliyorum. Ama bunlara rağmen bizim eğitime desteğimiz sürecek.” diye konuştu.

Son 3 ayda 46 okul yakıldı

PKK’lılar tarafından son 3 ayda 46 okul ateşe verildi. Yakılan okulların çoğu Hakkari ve Van’da yer alıyor. Son 3 ayda Hakkari’de 30 okula taş ve molotof bombasıyla saldıran PKK’lılar, Mardin’de 6, Van’da 4 okulu kundakladı. Van AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici, örgütün okul yakarak çocukları eğitimden uzaklaştırmak istediğini ifade etti. Örgütün böylelikle çocukları dağa çıkarmayı amaçladığını dile getiren Bilici, “Yurtları bombalayarak, okullara molotof atarak, yakarak, bu bölge insanına, Kürtlere fayda değil zarar veriyorlar.” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.