banner

Başbakan Erdoğan’dan öğretmenlere müjde




Başbakan Erdoğan, öğretmenlerin lojman sorununun çözümü için adımlar attıklarını belirterek, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da TOKİ'nin güvenlikli lojmanlar yaptığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler heyetini kabul etti.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ''Öğretmenlerimiz, annelerimiz ve babalarımız gibi ilk göz ağrısı oldular. Onlara duyduğumuz hürmet kadar hürmet gördüler'' dedi.

Bazen elini öpmeye yeltenenler olduğunu anlatan Erdoğan, ''Elimi öpmeye yeltenenler olduğu zaman, fakirin onlara tavsiyesi şu oluyor; Sadece annenizin, babanızın bir de öğretmenlerinizin elini öpün. Başka kimsenin elini öpmeyin'' diye konuştu.

Güvenli lojman

Öğretmenleri lojman, sosyal tesis ve hizmet içi eğitimlerle sosyal olarak sürekli desteklediklerini ve destekleyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Son yıllarda verdiğimiz bir talimatla, özellikle Güneydoğu ve Doğu illerinde lojman sorununun süratle telafisi noktasında adımlar atmaya başladık. Oradaki öğretmen kardeşlerimize lojman temin edeceğiz ve TOKİ ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde de bu lojmanlar yapılıyor. Bu lojmanların güvenlikli olması noktasında adımlarımızı atıyoruz.''

Atama ve tayin birinci gündem olmamalı

Başbakan Erdoğan, ''Devlet ve siyaset adamları, geleceğin sağlıklı şekilde inşası için en başta öğretmenlerin şartlarını iyileştirmekle sorumludurlar'' dedi.

Bu noktada bir değerlendirmesini paylaşmak istediğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

''Ne yazık ki son yıllarda öğretmenlik mesleği, bütün kutsiyetinden arındırılarak, yaptıkları son derece hassas vazife göz ardı edilerek çok farklı meseleler üzerinden ülke gündeminde yer alıyor. Bakıyorsunuz öğretmenlik sadece atama meselesiyle gündemde tutuluyor. Bakıyorsunuz öğretmenlik mesleği sadece tayin meseleleriyle ülke gündeminde tutuluyor.

Atama ve tayin konuları, Türkiye genelindeki tüm öğretmenlerimizin yegane gündemi ya da birinci sıradaki gündemi olmamalı. Bazı öğretmenlerimizin sorunlarının tüm öğretmenlerimize şamil edilmesi, öğretmenlik mesleğinin merkez meselelerinin ne yazık ki arka planda kalmasına yol açıyor.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.