banner

MEB, yabancı dil öğretmenlerinin neden atanamadığını açıkladı




Almanca ve Fransızca öğretmenleri tarafından Ak Parti İletişim Merkezi’ne yapılan öğretmen atamalarıyla ilgili başvuruyu değerlendiren parti merkezi, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıdı ve Bakanlık’tan da konuyla ilgili Almanca ve Fransızca öğretmenlerine cevap geldi

MEB’in AKİME yaptığı açıklama şöyle;

AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 120517-0392 numaralı başvurunuz, Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmiştir. Bakanlıktan gelen cevaplar aşağıda yer almaktadır.

Öğretmen açığı yaklaşık olarak bütün branşlardan vardır. Öğretmen atamaları öğretmen açığı kadar yapılmıyor, bakanlığımıza tahsisi edilen kadro sayısı kadar yapılmaktadır. Bazı branşlarda öğretmen açığı bin, beş bin, on bin gibi 4 ve 5 basamaklı rakamlarla ifade edilirken, bazı branşlar 50, 100 ve 500 gibi iki ve üç basamaklı rakamlarla ifade edilmektedir. İşte bu sebeple kontenjan taksimi yapılırken öğretmen açığı az olan branşlara bazen kadro isabet etmemektedir. Şubat 2012 atamasında Almanca ve Fransızca branşlarına kontenjan verilmemesi gibi…

Almanca dersi sadece Anadolu liselerinde okutulan bir ders değildir. Diğer liselerimizde de seçmeli ders olarak okutulmaktadır.

Bazı öğretmen adayları Anadolu liselerine sınavla öğretmen ataması yapıldığı için artık bizim atanmamız mümkün değildir. Şeklinde ifadeler kullanmaktadır. Anadolu liselerine sınavla veya sınavsız öğretmen alınması, ilk atama ile Almanca ve Fransızca öğretmen atamasına engel değildir.

Yine bazı öğretmen adayları daha önce sınıf öğretmeni olarak atanmış Almanca öğretmenleri asıl branşlarına geçerse bizim atanmamız tehlikeye girer diye endişe etmektedir. Evet eğer Sınıf öğretmenlerinde norm fazlası oluşursa, daha önce sınıf öğretmeni olarak atanmış başka branş öğretmenlerine asıl branşlarına geçiş hakkı verilebilir. Ancak sınıf öğretmeni olarak atanan branş öğretmenlerinin hemen hemen % 80’ni daha önce asıl branşına geçmesine rağmen az da olsa branş kontenjanlarını etkileyebilir. Bu konuda gelen talep ve eleştiriler ilgili birimlere iletilmek üzere not alınmaktadır.

Ayrıca, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sisteminin uygulamaya girmesiyle sınıf öğretmenliği branşında düşüş ve branş atamalarında artış sağlayacaktır.

Bilindiği üzere 2012 yılının büyük ataması Ağustosta yapılacaktır. Bu atamada Almanca ve Fransızca branşlarına kontenjan verilmesi için gelen talepler ilgili birimlere iletilmek üzere not alınmaktadır. İyi günler dileriz.

Milli Eğitim Bakanlığı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.