banner

'Lise sona gidiyorum, 9 aydır tutukluyum'




3'ü tutuklu 10 kişinin yargılandığı Redhack davası, bugün başladı. 8,5 aydır cezaevinde bulunan üniversite öğrencisi Duygu Kerimoğlu, demir parmaklıkların ardından haykırdı.

“Silahlı terör örgütü” suçlamasıyla açılan RedHack davasında 24 yıla kadar hapisleri istenen 3’ü tutuklu 10 kişinin yargılanmasına başlandı.

20 Mart 2012 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Duygu Kerimoğlu, Alaittin Karagenç, Uğur Cihan Oktulmuş ile 7 tutuksuz sanık, silahlı terör örgütü üyesi olmak ve çeşitli bilişim suçları işlemekten yargılanacak. Davanın iddianamesinde RedHack için “Hiyerarşik ve yapısal düzen içerisinde terör örgütü gibi organize oldukları” savunulurken, e-devlet uygulamalarına yapılan siber saldırılar ise “devlet otoritesini zaafa uğrattığı, kamu düzenini bozduğu” gerekçesiyle “terör” olarak nitelendirildi.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.