banner

Öğretmenler de artık istemiyor!




Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesiyle birlikte bazı sivil toplum kuruluşlarından yönetmeliğin öğrencilerle sınırlı tutulmasına tepkiler geldi. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), düzenlemenin öğretmenleri de kapsaması gerektiğini belirtti

Demokrat Eğitimciler Sendikası, kılık kıyafet yönetmeliğini desteklediklerini fakat uygulamanın öğretmenleri de kapsaması gerektiğini ifade etti

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, okul kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği tümden değiştirerek, imam hatip öğrencilerine başörtüsü özgürlüğü, diğer öğrencilere de belirli sınırlar dâhilinde istedikleri kıyafetleri giyebilmesine fırsat veren reformunu desteklediklerini ifade ederek, kıyafet serbestliğinin yalnızca öğrencilerle sınırlı kalmamasını, öğretmenleri de kapsaması gerektiğini söyledi. Avcı, öğrencilerin kendilerini rahat hissedebilmesi ve psikolojik gelişim sürecini sağlıklı geçirebilmesi açısından kıyafet özgürlüğünün önemli olduğunu belirterek, belirli sınırlar içerisinde herkesin istediği gibi giyinebilmesi gerektiğini kaydetti.

‘Tek tip sakıncalı’

Gürkan Avcı, eğitim psikolojisiyle ve pedagojiyle uyuşmayan tek tip kıyafet uygulamasının, gelir düzeyi farkını yansıtmama ve yine okullarda kural ve disiplin oluşturduğu yönündeki iddiaları gerçekçi bulmadığını dile getirerek, tek tip kıyafet uygulamasının birçok sakıncalı sonucu olduğunu ifade etti. 12 Eylül darbe mirası kıyafet yönetmeliğini kaldırılmasının önemli bir reform olduğunun altını çizen Avcı,“Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi özgürleştirmeden, eğitim sistemini soğuk savaş dönemlerine has baskı ve ritüellerin, dogma ve anlayışların makûs sonuçlarından kurtaramayız. Öğrenci ve öğretmenlerin serbest kıyafetlerle ve rengârenk giysilerle okullara gelerek, okullarımızı çiçek bahçesine çevirmesini istiyoruz. Özgür okul istiyoruz. Demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.