banner

‘Ne giyeceğini düşünen bir öğrenci profiliyle karşılaşacağız’




Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘Kılıf Kıyafet Yönetmeliği'ndeki değişim için “sabah kalktığında, eğitim öğretime odaklanmak yerine ne giyeceğini düşünen bir öğrenci profiliyle karşılaşacağız'' diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişim imam hatip okulları açısından uygun'' dedi.

Oturma eylemi yapan atanamayan öğretmenlere battaniye dağıttı

Atanamayan bir grup öğretmen, Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi başlattı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, ataması yapılmayan öğretmenleri ziyaret etti ve onlara battaniye dağıttı.

Koncuk, eyleme katılan öğretmenleri, irade ve mücadelelerinden dolayı kutladığını belirterek, ''Hak verilmez, alınır. Bu ülkede terör örgütü bile eylemle hak arayıp alıyorsa, ağlayana veriyorlar, bizde ağlayacağız'' dedi.

İşsiz gençler adına, pastadan haklarına düşeni talep ettiklerini söyleyen Koncuk, Türkiye'de ortalama 300 bin öğretmen açığı olduğunu vurguladı.

''Ne giyeceğini düşünen bir öğrenci profiliyle karşılaşacağız''

Kılık kıyafet yönetmeliğine de değinen Koncuk, gelir dağılımındaki eşitsizlikler nedeniyle çekinceleri olduğunu dile getirerek, ''Okullarımız podyuma döndüğünde çocuklarımız nasıl yarışacak? Sabah kalktığında, bugün ne giyeceğim telaşına düşüp, eğitim öğretime odaklanmak yerine ne giyeceğini düşünen bir öğrenci profiliyle karşılaşacağız'' diye konuştu.

Koncuk, serbest kıyafet uygulamasının, okullarda güvenlik problemi oluşturabileceğine de dikkati çekerek, ''Kim yabancı, kim öğrenci nasıl anlayacağız-'' dedi.

Kılıf Kıyafet Yönetmeliği'ndeki değişimin, gelir dağılımı ve güvenlik açısından sakıncaları olabileceğine işaret eden Koncuk, imam hatip okulları açısından da şu değerlendirmelerde bulundu:

''Kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişim, imam hatip okulları açısından uygun. Çünkü Kur'an-ı Kerim okumanın şartları var. Başı açık şekilde Kur'an-ı Kerim okumanın doğru olacağını düşünmüyorum.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.