banner

Bakan Dinçer, kıyafet serbestliğini yorumladı




Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 2013 -2014 eğitim yılından itibaren öğrencilere kılık kıyafetlerin serbest bırakılmasına ilişkin yönetmelik hakkında, “Serbest kıyafetlerle çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin daha da artacağını düşünüyoruz” dedi

İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan Türkiye-İspanya hükümetlerarası zirveye katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde kılık kıyafetin serbest bırakılmasıyla ilgili, ''Türkiye'de siyaset ortamında olduğu gibi eğitim ortamı da demokratikleşiyor. Aslında kılık kıyafet ile ilgili aldığımız karar bu durumu pekiştiren bir uygulama oldu'' dedi.

Bakan Dinçer, eğitimde kılık kıyafet serbestliğinin çocuklara güven vereceğini vurgulayarak şunları söyledi:

''Biz, serbest kıyafetlerle çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü bu zamana kadarki uygulamalarla çocuklarımız otoriter bir yapı altında ezildiler. Erkeklerin saçlarının kesilmesi, kızların saçlarının örgülü olup kurdele takılması gibi uygulamalar aslında onların iradesi dışında, güvenlerini sarsan sonuçlar da doğurabiliyordu. Bütün bunları yanyana koyduğumuzda ben yeni uygulamanın çocuklarımıza daha fazla güven getireceği kanaatindeyim.''

Kararın erken alınmasının nedeni

Bakan Dinçer, ''Kılık kıyafetlerin serbest bırakılması ne zamandır bakanlığınızın gündeminde?'' şeklindeki bir soruya ''Bu yıl kararımızı erken verdik. 2013 yılına kadar bu konuda yatırım yapan işadamlarımızın tedbir almaları için de fırsat olmasını istedik'' cevabını verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.