banner

Türkiye bir ülkeyle daha vizeleri kaldırdı




Türkiye ile Kolombiya arasında 14 Mayıs 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kolombiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma' 24 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girdi.

Vize muafiyeti hükümlerinin kamyon ve otobüs şoförleri ile yardımcı şoförler, sivil uçak ve gemi mürettebatı gibi uluslararası yolcu ve mal nakliyesi yapan her iki ülkenin vatandaşları için de geçerli olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, iki ülke arasında vizesiz seyahatlerle ilgili bir açıklama yaptı. Diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus, geçici pasaportlar ile gemi adamı cüzdanı (gemi adamı defteri), uçuş mürettebattı sertifikası (uçaklar için mürettebat sertifikası) ve seyahat belgesi hamili Türk ve Kolombiya vatandaşlarının 90 günü aşmamak şartıyla vizeden muaf tutulacağı belirtildi. Açıklamada, "Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla kalış) gibi özel amaçlı seyahatler, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak 'özel meşruhatlı vize' uygulamasına tabidir. Vize muafiyeti hükümleri, kamyon ve otobüs şoförleri ile yardımcı şoförler, sivil uçak ve gemi mürettebatı gibi uluslararası yolcu ve mal nakliyesi yapan her iki ülkenin vatandaşları için de geçerlidir. Her iki ülkenin akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik, hususi, hizmet veya resmi pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince, birbirlerinin ülkelerine girip-çıkmak ve transit geçmek için vizeden muaftır" denildi.

Açıklamada; vize muafiyeti hükümleri geçerli diplomatik, hususi, hizmet, resmi ve umuma mahsus pasaport hamili aile fertlerinin de kapsadığının vurgulandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.