banner

İstanbul Üniversitesi’ne iki eşli rektör adayı




İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimleri 20 Aralık’ta yapılacak. Seçimlere az bir süre kala adaylar arasındaki rekabette hız kazandı. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olan isimlerden Kulak Burun Boğaz uzmanı Prof. Dr. Harun Cansız’ın resmi nikahlı eşinden boşanmadan 8 yıldır imam nikahlı eşiyle yaşadığı ilişki rektörlük seçimlerine damga vurdu

Vatan Gazetesi’nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi 20 Aralık'taki rektörlük seçimine hazırlanıyor. 4 Tıpçı'dan sonra Kulak Burun Boğaz uzmanı Prof. Dr. Harun Cansız (53) da göreve talip. 2 yıl önce YÖK üyeliğine atanan Cansız'ın adaylığı 'medeni hal' tartışması da başlattı. Çünkü evli olan Prof. Dr. Cansız'ın 8 yıldır süren bir ilişkisi daha var. Resmi eş tıp doktoru G.A., imam nikahlı eş ise 2004'te başörtüsü mağduru olan eski bir öğrenci. Cansız'ın her iki kadından da 2'şer çocuğu bulunuyor.

İddiaya göre Prof. Dr. Cansız, resmi eşinden yaşadığı ilişkiyi önceleri gizledi. Zamanla arkadaş çevresi eşine durumu anlattı. Prof. Dr. Cansız 2 yıl önce, 'Konu ailevi mesele. Boşanamıyorum, ne yapayım' demişti. Akşam gazetesinden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre seçim sürecinde durumun gündeme gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Cansız, bilimsel çalışmalarıyla anılmak istendiğini söylüyor.

Muhafazakar-milliyetçi aday

Prof. Dr. Harun CansızCansız, çalışmalara hızlı başladı. Seçim sloganı 'Değişim iyi gelecek'. Adaylığıyla ilgili öğretim üyelerine atılan 'Selamün Aleyküm' diye başlayan mail şöyle: Rektörlük seçimlerinde Prof.Dr. Harun Cansız geniş katılımlı, uzun soluklu istişarelerin sonucunda dindar, muhafazakar-milliyetçi çizgideki kitleyi temsilen aday olmuştur. Hürmet ve Muhabbetle.

Cansız’ın hedefi ilk 50

Cansız, kampanyasında twitter'ı da kullanıyor. 'İstanbul Üniversitesi hem eğitim ve araştırma, hem inovasyonda öncü olmalı', 'Dünyanın ilk 500 değil ilk 50 üniversitesi arasına girmemesi için sebep yok', 'Ailelerimizin, ülkemizin ve üniversitemizin üzerimizdeki emeklerine bir karşılık verelim istiyorum', 'Demokratik, katılımcı, özgür, sorgulayan bir üniversite dileklerimle' şeklinde mesajları var. Cansız, bilimsel kişiliğinin yanı sıra sosyal alandaki etkinlikleriyle de tanınıyor.

Uluslararası yayınları var

Cansız 1959 Trabzon Maçka doğumlu. Tıp eğitimini 1983'de tamamladı. 1986'da Adli Tıp Kurumu'nda görev yaptı. 1992'de İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Uzman Doktor olarak çalışmaya başladı. 1997'de doçent, 2004'de profesör oldu. Ulusal dergilerde 45, uluslararası dergilerde ise yayınlanmış 50 yayını bulunuyor.

(kaynak vatan)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.