banner

İmkanı olmayan öğrencilere kıyafet yardımı




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hem ilköğretimde hem ortaokulda hem de liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilere, senede bir kaç defa kıyafet alabilecekleri imkanların sunulabileceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğiyle ilgili, ''Ben şahsen bu konuda hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yönetmeliğin uygulanması sırasında özellikle kılık kıyafetle ilgili sosyal farklılıkları ortadan kaldıracak bir takım mekanizmaları harekete geçireceklerine inanıyorum'' dedi.

Bakan Ergün, hem ilköğretimde hem ortaokulda hem de liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilere, senede bir kaç defa kıyafet alabilecekleri imkanların sunulabileceğini söyledi.

Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda gerçekleştirilen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ve Bilim Olimpiyatları'nda derece alan öğrencilerin açıklanması ve madalya töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜBİTAK'ın ''tersine beyin göçü'' çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Ergün, dünyanın değişik ülkelerinde, araştırma merkezlerinde çok sayıda Türk bilim adamının olduğunu belirtti.

Bunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ve her yıl bu çalışmanın güncelleneceğini kaydeden Ergün, bu bilim adamlarının hem kendi bulundukları yerlerde yapacakları hem de Türkiye'de yapacakları araştırmalardan istifade etmek istediklerini ifade etti.

Bu insanların vaktiyle Türkiye'den gerçekten göç ettiklerini dile getiren Ergün, ''Ama şimdi onlarla yeniden temas kurduk ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak için çok önemli fırsatlar doğduğunu onlar da gördüler. Şimdi artık onları bir beyin göçü olarak değerlendirmiyoruz. Bir beyin gücümüz olarak değerlendiriyoruz. Dünyanın değişik yerlerindeki beyin gücümüz onlar. Tabii şimdi Yükseköğretim Kurulu ile ilgili kanun çalışmaları da yapılıyor. O kanun da bize bu konuda yeni imkanlar eminim sağlayacaktır. Onun için bu insanlarımızı artık bir beyin göçü olarak değil, beyin gücü olarak görüyoruz'' diye konuştu.

İmkanı olmayan öğrencilere kıyafet yardımı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğiyle ilgili de bir gazetecinin, ''Bu uygulama, okullarda bir sınıf ayrımını doğurur mu?'' şeklindeki bir sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Eminim en güzel şekilde tedbirler alınacaktır. Ben şahsen bu konuda hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bu yönetmeliğin uygulanması sırasında özellikle kılık kıyafetle ilgili sosyal farklılıkları ortadan kaldıracak bir takım mekanizmaları harekete geçireceklerine inanıyorum. Hem ilköğretimde hem ortaokulda hem liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilerimize senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulabilir. Bu konuyla ilgili eminim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımız güzel çalışmalar yapacak. Bir uygulamaya geçsin, bu düşünülen problemlerin hiç birinin olmayacağını düşünüyorum.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.