banner

Cumhurbaşkanı Gül ‘kıyafet yönetmeliği’ni değerlendirdi




Cumurbaşkanı Gül, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhalde bütün çalışmaları hükümetin bir kararı. Bakanlık ve Hükümet böyle bir karar verdiğine göre söylenecek bir şey yok” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılık kıyafet yönetmeliği

Gül, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhalde bütün çalışmaları hükümetin bir kararı. Dolayısıyla lehinde, aleyhinde konuşanlar da muhakkak ki olacaktır. Ama herhalde esas sorumluluğu taşıyan Bakanlık ve Hükümet böyle bir karar verdiğine göre söylenecek bir şey yok" dedi.

Ben fikrimi söyledim

BDP'li ve bağımsız milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin Meclis'e gönderilmesinin siyasette tansiyonu yükseltip yükseltmeyeceği sorusu üzerine Gül, "Aslında bu konuyla ilgili benim Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında yaptığım konuşmayı biliyorsunuz. Fikirlerimi de orada paylaşmıştım. Bildiğim kadarıyla bunlar Meclis'e geliyor. Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak bütün. Herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerimi, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim" diye konuştu.

‘Okullarda kıyafet değişikliğinde amaç başka’

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.