banner

Ünlülerden süt tüketimine bıyıklı çağrı




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla hazırlanan Süt Bıyığı Kampanyası televizyonlarda yayınlanan kamu spotuyla başladı. Süt bıyıklarıyla ekrana gelen ünlü isimler sütün önemini 7’den 70’e toplumun her kesimine anlatıyorlar.

Türkiye genelinde 7,2 milyon öğrenci için başlatılan Okul Sütü programının ardından şimdi de televizyonlarda süt atağına çıkılıyor. Temmuz başı itibariyle Yeşim Salkım, Yavuz Seçkin, Zeynep Mansur, Hakan Eratik, Arda Esen ve Pınar Esen gibi ünlüleri süt bıyıkları ile televizyon ekranlarına getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Sağlık için süt için, süt içirin” mesajıyla kitlelere sütün yararlarını anlatıyor. Ulusal televizyon kanalları ile Ege TV ve Yeni Asır TV gibi Egeli yerel televizyon kanallarında yayınlanan kamu spotu ile halkın süt içmeye özendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Platform       Fuarcılık tarafından hazırlanan ve Bakanlığa hediye edilen kamu spotunda, süt içilirken dudakların üzerinde oluşan beyaz süt çizgisi esprisinden hareketle Süt Bıyığı ismi verildi. Süt bıyıkları ile ekrana gelen simalar ise kamuoyunun yakından tanıdığı sanatçılar Yavuz Seçkin, Yeşim Salkım, Zeynep Mansur, sinema oyuncuları Hakan Eratik, Arda Esen ve CNN Türk spikeri Pınar Esen oldu. Ünlü şovmen Yavuz Seçkin, Bakanlığın Süt Bıyığı kamu spotunda da Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç'un ses tonuyla “Süt için yaşlanmayın” diyor.

Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın öncülüğünde başlatılan Ulusal Süt Zirvesi çıkışlı Süt Bıyığı sosyal projesi, Platform Fuarcılık tarafından organize edildi ve 21-23 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen Ulusal Süt Zirvesi 2012 Süt ve Süt Endüstrisi Konferansı'nda basınla paylaşıldı. Hazırlanan kamu spotu, zirvenin açılış töreninde Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e sunuldu ve yayınlanması amacıyla Bakanlığa armağan edildi. Filmi çok beğenen Bakan Eker de birkaç öneride bulundu. Gerekli düzenlemeleri yaparak tekrar Bakanlığa gönderilen kamu spotu Temmuz ayı itibariyle tüm ulusal kanallarda yayınlanmaya başladı ve halen devam ediyor.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.