banner

‘Okullarda kıyafet değişikliğinde amaç başka’




CHP Sözcüsü Koç, okullarda kıyafet serbestliğini, "İlk ve orta öğretimde, güya kıyafette serbestlik getiriliyor ama başka bir tek tip kıyafete gidişi zorlamaktır" sözleriyle değerlendirdi. 

haluk koçCHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantı devam ederken, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Okullarda kıyafet serbestliğine ilişkin düzenlemede, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eğitim düzenine bakış açısının çok açık bir şekilde ortada olduğunu savunan Haluk Koç, şunları kaydetti:

''Burada temel amaç; hiç kimse kafasını kuma gömmesin, 4+4+4 yasasıyla delik deşik edilen eğitim birliği ve laik eğitim kavramlarını tamamen yok etme girişimidir. Kimse bu konuda saf olmamalı, konuyu başka yönlere ağırlık vererek tartışmamalı. Bu şekilde varılmak istenen ilk ve orta öğretimde; mahalle, çevre, okul ve yandaş öğretmen baskısıyla güya kıyafette serbestlik getiriliyor ama başka bir tek tip kıyafete gidişi zorlamaktır.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.