banner

Hükümetten okul kıyafeti eleştirilerine yanıt




Başbakan Yardımcısı Bozdağ, okullarda kıyafet serbestisinin velileri ve öğrencileri özgürleştiren bir adım olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Yükseköğretim Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, ''Kıyafet konusunda atılan adım, esasında tek tipçi bir yaklaşıma son veren, velilerin ve öğrencilerin elini rahatlatan ve onları özgürleştiren bir adımdır'' dedi.

Bozdağ, BDP'li 9 milletvekiliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarının anımsatılması üzerine şunları kaydetti:

''Süreç işliyor. Bu konuda yetki tamamen TBMM'ye aittir. Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan Karma Komisyon bu konuda bir değerlendirme yapacaktır. O değerlendirme dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde olursa Genel Kurul'a gelecektir. Genel Kurul da komisyon raporuna uyarsa, onun görüşünü kabul ederse dokunulmazlıklarını kaldırılmış olur ve bu takdirde de soruşturma ve kovuşturma engeli ortadan kalkmış olur. Şu andaki süreç bu yönde devam ediyor. Bu çalışmalar bittiği zaman zaten ortaya bir sonuç çıkacaktır. Şu an konu TBMM gündeminde ve takdirinde.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.