banner

Cumhurbaşkanı Gül, Muhteşem Yüzyıl’a sahip çıktı




Başbakan Erdoğan’ın ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini eleştirmesinin ardından bugün de bir açıklama Cumhurbaşkanı Gül’den geldi. Gül, Osmanlı tarihi olmak üzere geçmişin merak konusu olmaya başladığını belirterek ''Filmlerde, dizilerde, tarihin esin kaynağı olduğunu görüyoruz. Bu sevinilecek bir şey'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve bilim dünyasıyla ilgili toplantıların en büyük mutluluk duyduğu toplantılar olduğunu belirterek, Türkiye'nin en seçkin, sanat, kültür ve bilim adamlarıyla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son yıllarda, son dönemde büyük bir değişim içerisinde olduğunu kaydederek, bu büyük değişimin altında şüphesiz ki siyasi, ekonomik ve hukuk alanındaki çok köklü reformlar bulunduğunu belirterek, ''Türkiye olarak sanat, kültür, bilim alanına şimdi çok daha fazla önem vermenin, onu öne çıkartmanın zamanı çoktan gelmiş vaziyette'' dedi.

''Geçmiş son yıllarda büyük merak ve ilgi konusu olmaya başladı''

Başta Osmanlı tarihi olmak üzere geçmişin, son yıllarda büyük merak ve ilgi konusu olmaya başladığını vurgulayan Gül, ''Artık sinemalarda, filmlerde, dizilerde, hikayelerde tarihin hep canlandırıldığını ve tarihin esin kaynağı olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu tabii ki çok sevinilecek bir şey'' dedi.

Güncel olayları zengin tarih birikimiyle yoğurup özgün bir tarih söylemi geliştirerek, Türk tarihini evrensel bir boyuta taşıması dolayısıyla Şükrü Hanioğlu'na bu alanda ödül verildiğini hatırlatan Gül, ''Tarih tekerrürden ibaret sözü var biliyorsunuz. Bugünlerden siyasi, sosyal birçok önemli olayları hep beraber yaşıyoruz. Bunların bir kısmı problemler şeklinde tabii karşımıza çıkıyor. Bütün bunların başarılı bir şekilde çözümü, aşılması, önümüzde sorun olmaktan kurtulması için tarihten çok güzel bazen derslerin alınması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Hanioğlu'nun da bu konuda yazılarıyla dikkati çektiğini ve bunları takip ettiğini anımsatan Gül, ''Ümit ederim ki devlet kademesindeki bütün yetkililer, siyasiler ve fikir adamları bunları çok iyi şekilde takip eder. Geçmişte de karşılaştığımız birçok sorun, bugün başka bir şekilde karşımıza çıkıyor. O zaman alınan tedbirlerin neticeleri nedir, bunları tahlil etme, görme açısından tarih gerçekten bize bugün çok güzel rehberlik yapabilir ve yapmalıdır da'' diye konuştu.

Ödül töreni

Ödül törenine, Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte katıldı.

Törende, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kültür ve sanat insanları ile Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek'in de aralarında bulunduğu medya üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, ödüle layık görülenlerle fotoğraf çektirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.