banner

Muhteşem Yüzyıl dizisi için sonunda beklenen oldu




Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından tartışmaların hedefi haline gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi için Konya'da bir turizmci, ''tarihi değerlerle alay edildiği'' gerekçesiyle yayından kaldırılması için suç duyurusunda bulundu.

Muhteşem Yüzyıl dizisi için sonunda beklenen olduTurizmci Ömer Faruk Bildirici (34), dilekçesinde Yağmur ve Durul Taylan'ın yönettiği ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinde, oyuncuların üstlendikleri rollerin ''tarihimizi aşağılayıcı olduğunu'' savundu.

Dilekçede, diziyi izleyen kızının kendisine; ''Osmanlı tarihi okulda başka, dizide başka anlatılıyor, hangisi doğru?'' diye sorduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son açıklamalar sonrasında ise dizinin ''yalandan ibaret olduğunu'' anladığını ifade eden Bildirici, ''Halkı aldatmak için kurgulanan söz konusu dizinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılmasını saygılarımla sayın savcılığınıza arz ve talep ederim'' ifadelerini kullandı.

''Bu dizide şanlı Osmanlı tarihimize atılmış olan bir iftira var, yalan var. Tarihi değerlerimize sahip çıkma adına suç duyurusunda bulunmak zorunda hissettim kendimi'' diyen Bildirici, bu konuda kamuoyundan ve hukukçulardan destek beklediğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.