banner

Sınav stresi yaşayan öğrencilere ilginç çözüm!




Kanada’da bir üniversite, sınav döneminde öğrencilerine stresle baş etmeleri için ilginç bir yöntem buldu; “Ders çalışmaya bir mola ver, köpeklerle oyna”

Milliyet Gazetesi’nde çıkan habere göre,  Kanada'nın Halifax kentinde bulunan Dalhousie Üniversitesi öğrencilere köpek sevdirerek yardımcı olmayı amaçlıyor. Kanada medyasında yer alan haberlere göre üniversite 4, 5, 6 Aralık tarihlerinde üç günlüğüne kampüste köpeklerin bulunacağı bir barınak inşa edecek.

Öğrenciler köpeklerle stres atacak. Üniversitenin Facebook sayfasında yayınlanan bir ilanda, “İşte tam da burası: Köpeklerle dopdolu” ifadeleri kullanıldı. İlanda, “Ders çalışmaya bir mola ver, köpeklerle oyna” ifadeleri de yer aldı. Facebook'ta ilanı tam bin 300 öğrenci beğendi.

Kampüste bir köpek barınağı oluşturmanın bir üniversite öğrencisinin önerisi olduğu ifade edildi. Söz konusu köpeklerin hastanelerde ya da yaşlılar yurdunda bulunan özel terapi köpekleri olduğu belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.