banner

ODTÜ’de afişli tecavüz skandalı




ODTÜ kampüsüne asılan afişte, üniversiteden yeni mezun Ş.K.’nın kadınlara tecavüz ederek kayda aldığı, sonra da şantaj yaptığı iddia edildi

Ş.K., afişi astığını öne sürdüğü üç kadın için suç duyurusunda bulundu. Afişi gören iki kız öğrenci ise polise gidip Ş.K’nın tecavüzüne uğradıklarını söyledi.

ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) kampüsüne asılan bir afiş, üniversitede şantaj ve tecavüz iddialarını gündeme getirdi. Afişte, okuldan yeni mezun olan Ş.K’nın, tecavüz ettiği kişileri kayda aldığı ve kendisiyle birlikte olmaları için şantaj yaptığı iddiası yazıldı. Ş.K, afişi hazırladığını iddia ettiği 3 üniversiteli öğrenci kadın hakkında suç duyurusunda bulunurken, afişi gören başka iki kadın ise Ş.K’nın, tıpkı afişte yazdığı gibi kendilerine tecavüz ettiği ve olayı videoya çekerek şantaj yaptığı iddiasıyla polise başvurdu. Savcılık, Ş.K’nın şikayetçi olduğu 3 kadın öğrenci hakkında “hakaret”, Ş.K hakkında ise kendisinden şikayetçi olan iki öğrenciye “şantaj yapmak” suçundan dava açtı. Olay, geçtiğimiz yıl Kasım ayında kampüse asılan bir afişle başladı. ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden Haziran ayında mezun olan Ş.K’nın fotoğrafının olduğu afişte şunlar yazıldı: “Meraha Ben Ş.K. Birlikte olduğum kadınları elimde videolar olduğunu ve benimle yatmaya devam etmezlerse kendilerini porno sitelerinde göreceklerini söyleyerek tehdit ediyorum. Kadınları telefonla taciz etmekten çekinmiyorum. Bütün bunları yaparken de mezun olmama rağmen elimi kolumu sallayarak ODTÜ’de dolaşıyorum. Kantinde yanınızda çay içiyorum ve ruhunuz bile duymuyor. Kendime yeni kurbanlar arıyorum, yaptıklarımdan hiç utanmıyorum.”

‘Kızlar beni rezil etti’

Afişten haberdar olan Ş.K, poliste verdiği ifadesinde afişte yazılı olan iddiaları reddetti, “Kimseyle şantaj ve tehdit yoluyla ilişkiye girmedim. Bu şekilde afiş yaparak ve fotoğrafımı asarak beni niye karaladıklarını bilmiyorum. Bu iğrenç afişleri her yere astılar, bütün okula rezil olmamı sağladılar” dedi. Afişleri astıkları Ş.K tarafından iddia edilen 3 kız öğrenciden C.Ö. ifadesinde, “Ş.K’nın çıktığı kızları kandırarak şantaj yaptığını ve sürekli birlikte olduğunu kadın örgütlerinden öğrendim. O gün diğer iki arkadaşımla yurda bir arkadaşımızı almaya gittik. Orada beklerken afişleri gördük “ dedi. Diğer iki kız öğrenci de Ö.C ile aynı ifadeyi verdi.

‘Görüntüleri yayınlarım’

Olay bununla da kalmadı. Bir süre sonra da gelişmelerden haberdar olan B.G ve E.K isimli iki üniversite öğrencisi kız polise giderek, afişte yazılanları aynen yaşadıklarını söyledi. B.G ifadesinde, Ş.K’nın kendisine içki içirdiğini, sonra yurda götürdüğünü, uyandığında vücudunda morluklar olduğunu fark ettiğini anlattı. İfadesinde olaydan iki ay Ş.K’nın “elinde video olduğunu ve kendisini videoları yaymakla tehdit ettiğini” anlattı. E.K. a ifadesinde, Ş.K’nın kendisine içki içirdiğini ve tecavüz ettiğini, kendine geldiğinde yurttaki odasında olduğunu anlattı. Ş.K’nın elinde videolar olduğunu söyleyerek, “Her çağırdığımda yanıma gel. Yoksa bu görüntüleri yayınlarım. Seni ağlatırım, mahvederim” dediğini anlatan E.K, bu nedenle bir kaç kez ilişkiye girmek zordunda kaldığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Ersüremli iddianamede Ş.K hakkında, şantaj yaptığı” iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Ş.K hakkında “tecavüz” ise ceza talep etmedi. Savcı, Ş.K’nın şikayetçi olduğu 3 kadın için ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istedi.

(vatan)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.