banner

Öğrenciler eskiden de karşıydı




Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 51'inci hükümet döneminde yaptığı çalışma, öğrencilerin o dönemde de serbest kıyafetten yana olduğunu ortaya koydu.

Öğrenciler eskiden de karşıydıTek tip kıyafet uygulamasının kaldırılması yönündeki çalışmalar, 1995 yılına kadar uzanıyor. Bakanlığın Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 1995-1996 eğitim öğretim yılında ilk ve orta öğretimde önlük giyilmesi konusunda öğrencilerin, eğitimcilerin, velilerin, eğitim sendikası, dernek ve vakıf temsilcilerinin görüşlerinin de alındığı 6 bin 500 kişi üzerinde anket çalışması yapıldı. 

''Önlük/forma giymekten hoşlanıyor musunuz?'' sorusuna ilköğretim 4 ve 5. sınıfların oluşturduğu 1. kademe öğrencilerinin yüzde 71,3'ü, ilköğretim 7 ve 8. sınıfların oluşturduğu 2. kademe öğrencilerinin yüzde 33,7'si ve lise öğrencilerinin yüzde 38,4'ü ''evet'' yanıtını verdi. Aynı soruya ''hayır'' cevabını verenlerin sayısı 1. kademede yüzde 28,7, 2. kademede yüzde 66,3 ve liselerde yüzde 61,6 oldu https://canadianviagras.net.

''Okul dışında herhangi bir kıyafetle okula gelmeyi tercih eder miydiniz?'' sorusunu 1. kademe öğrencilerinin yüzde 42,5'i, 2. kademe öğrencilerinin yüzde 67,7'si ve lise öğrencilerinin yüzde 67,1'i ''evet'' şeklinde cevapladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.