banner

Okula saldırıda 8 öğrenci ve 1 öğretmen öldü




Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan El-Vafidin kampındaki El-Batıha Okulu'na havan toplarıyla düzenlenen saldırıda 8 öğrenci ve 1 öğretmen öldü.

suriye_camiSuriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde, ''teröristler tarafından düzenlenen saldırı'' sonucunda 8 öğrencinin öldüğü iddia edildi.

Muhalif kaynaklar ise saldırının Esed güçleri tarafından düzenlendiğini ve ölü sayısının da 8 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere 9 kişi olduğunu öne sürdü.

Suriye'deki olaylarda 107 kişi öldü

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordu birliklerinin Şam'ın birçok bölgesine saldırılar düzenlediğini ve Esed rejimine bağlı güvenlik güçlerinin Ziyabiye'de 30 kişiyi idam etmesiyle, kentte aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 58 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR, operasyonlarda, Deyru'z-Zor'da 9, Humus'ta 10, Dera 8, Hama'da 5, İdlib'te 4, Halep'te 3 ve Kuneytra kentinde 1 olmak üzere ülke genelinde 98 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

SNHR, Şam'ın Babila beldesinde de bir çok gizli hastahanenin top ve roket saldırılarına maruz kaldığını aktardı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.