banner

TBMM’den öğrencileri sevindirecek tasarı




Lise son sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere SGK’dan iyi haber.

TBMM’ye sunulan 9 maddelik yasa tasarısı ile lise son sınıfta okuyan öğrencilerin okullarını bitirmelerine takiben 120 gün süreyle ailelerinin sağlık sigortasından yararlanabilmesini öngörüyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 18 yaşını doldurduktan sonra ailesinin sosyal güvencesinden yararlanamayan liseli erkek çocukları mağdur etmemek için okullarını bitirmelerine takiben 120 gün süreyle sigortalarını devam ettirecek. Bu süre zarfında öğrenciler ailelerinin sağlık güvencesinden yararlanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinden edinilen bilgiye göre yaklaşık 460 bin erkek çocuğu, 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası (GSS) Kanunu gereğince 18 yaşını doldurduğu için ailesinin gelirine göre aylık 38 lira, 113 lira veya 226 lira sağlık primi ödemekten kurtulacak. Düzenleme sadece erkek çocuklarını kapsıyor çünkü kız çocukları halen yaşlarına bakılmaksızın, zaten evlenene veya sigortalı bir işte çalışana kadar ailesi üzerinden sağlık hizmeti alma hakkına sahip bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.