banner

Öğretmenlerden serbest kıyafete ‘eşofmanlı’ protesto




Edirne'de toplanan bir grup öğretmen, okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmeliği eşofman giyerek protesto etti.

sinif_esofmanGörev yaptıkları okullarda eşofmanla derse girdikten sonra Edirne PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen Edirne Şubesi üyesi öğretmenler, slogan atarak düzenlemeye tepki gösterdi.

Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına, ''Okullarda laik eğitim anlayışıyla temelden çelişen bazı uygulamalara dikkat çekmek amacıyla 'sivil itaatsizlik' olarak tanımlanabilecek bu eylemi yaptıklarını'' söyledi.

Fırtına, iktidarın eğitim politikalarının yanlış olduğunu savundu.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra, olaysız bir şekilde dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.