banner

500 öğretmen hakkında soruşturma




Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ALO 147 şikayet hattına gelen ihbarlar üzerine 500 öğretmen hakkında soruşturma başlattığını belirtti

Eğitim-Sen, ALO 147 şikayet hattına gelen çoğu isimsiz ihbarlar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin 500 öğretmen hakkında soruşturma yaptığını belirtti. Bakanlık müfettişlerinin eğitimcilere, "Örgüt üyesi misiniz?", "Okullarda dini ibadetler özgürce yapılabiliyor mu" gibi sorular yönelttiği öğrenildi. Sendikacılar, isimsiz ihbarların Ergenekon gibi davalarda sık sık gündeme gelen "gizli tanık" mantığı ile kullanıldığını ifade etti.

Şikâyet hattı üzerinden gelen isimsiz ihbarların, Ergenekon gibi davalarda sık sık gündeme gelen “gizli tanık” mantığı ile kullanıldığını aktaran sendika yetkilileri, ihbarlar üzerinden başta büyük kentlerde olmak üzere Türkiye genelinde yaklaşık 500 öğretmen ve okul yöneticisi hakkında soruşturma ve inceleme başlatıldığını bildirdi.

İbadet yapılabiliyor mu?

Alo 147 hattı üzerinden gelen şikâyetler sebebiyle başlatılan soruşturmalarda, “Okullarda dini ibadetler özgürce yapılabiliyor mu”, “Hükümet, MEB ve 4+4+4 eğitim sistemi aleyhine propaganda yaptınız mı”, “Örgüt üyesi misiniz” gibi soruların öğretmenlere sorulduğu iddia edildi.

Eğitim-Sen yetkileri, “MEB’in denetleme, inceleme ve soruşturma sistemi vardır. Ancak Alo 147 üzerinden yapılan ihbarların soruşturmaya dönüştürülmesinin mevzuatta yeri yok. Bu soruşturmaları açan MEB’in okullarda yapılabilecek dini ibadetlerin neler olduğunu açıklaması gerekir” değerlendirmesini yaptı.

(kaynak cumhuriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.