banner

Tıp fakültesi öğrencileri serbest bırakıldı




KCK davası kapsamında yargılanan ve 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Tıp fakültesi öğrencileri serbest bırakıldı.

kck tıp öğrencileriTıp fakültesi öğrencilerinin KCK ’ya üye oldukları iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması dün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görüldü. Mahkeme heyeti, 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan öğrencilerin tahliyesine karar verdi. 6 Haziran 2012’de yapılan operasyonda 47 öğrenci gözaltına alınmış, 13’ü tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Duruşmanın sabah bölümünde bazı sanık öğrenciler savunmalarını Kürtçe yapmak istediklerini belirtti. Duruşma savcısı, bu talebe ilişkin olarak TBMM ’de çalışmaları süren yasa hazırlıklarını hatırlatarak “takdir mahkemenin” dedi. Savcının mütalaası izleyicilerce alkışlandı. Ancak mahkeme heyeti, mevcut yasal durumu hatırlatarak talebin reddine karar verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.