banner

Devlet okulunda 66 aylık öğrenciye 25 TL engeli




İzmir’de bir devlet okulunda öğrenci olan 5,5 yaşındaki M.G.’nin ailesi okul aile birliğinin topladığı 25 lirayı vermedikleri gerekçesiyle çocuklarının okula alınmadığını iddia etti.

Habertürk’te yayımlanan habere göre, İzmir'in Konak ilçesinde, devlet okulunda okuyan 5,5 yaşındaki M.G.'nin ailesi, Okul Aile Birliği adına yatırılması gereken aylık 25 lirayı ödemedikleri gerekçesiyle çocuklarının müdür talimatıyla okula alınmadığını iddia etti. Konuyu, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildiren ailenin iddiası üzerine Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı inceleme başlattı. Hiçbir veliden zorla para alınamayacağını belirten Bardakçı, "İddialar doğruysa müdürü görevden alırız" dedi. Öte yandan okul müdürü Ö.B.'nin izne ayrıldığı öğrenildi.

Sınıf öğretmeni Osman G. (39) ile özel bir hastanede hemşire olan Tuğba G. çiftinin üç çocuklarından biri olan 5,5 yaşındaki M.G., yeni öğretim yılında Osman Kibar İlköğretim Okulu'nun ana sınıfına kaydoldu. Okul Aile Birliği adına bütün velilerin her ay, okul tarafından açılan banka hesabına 25 lira yatırdığını belirten anne Tuğba G., 3 ay boyunca aidatları düzenli bir şekilde banka hesabına yatırdıklarını söyledi.

"PARAYI YATIRDIKTAN SONRA ÇOCUĞUMU OKULA ALACAKLARMIŞ"

Geçtiğimiz pazartesi işe gitmeden önce oğlu M.G.'yi okuluna bırakmaya giden anne Tuğba G.'nin iddiasına göre, okul müdürü Ö.B.'nin talimat verdiği okul personeli, Kasım ayı aidatını yatırmadıkları gerekçesiyle ana sınıfı öğrencisi Mehmet G.'yi okula almadı. Kapı önünde büyük şok yaşadığını belirten anne, "Okul müdürü, personellere talimat vermiş, 'Aidatı yatırmayanları içeri almayın' diye. Okula girerken önümüzü kesip bana aidatı yatırıp yatırmadığımı sordular. Yatırmadığımı öğrenince, müdür beyin talimatı gereği oğlumu içeri almadılar. Bu nasıl bir sistem. Devlet okulunda kafasına göre iş yapıyorlar. Benim gibi aidatı yatırmayan 5 kişi daha vardı. Onların çocuklarını da içeri almadılar. Söylediklerine göre, bankaya aidatı yatırıp makbuzu getirdikten sonra çocuklarımızı okula alabilirlermiş. Oğlumun okula gitmediği günlerin hesabını kim verecek? Çocukları küçük yaşta eğitimden soğutuyorlar. Bunları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edeceğim" dedi.

BAŞBAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİ

Yaşadıkları olay karşısında hem çocuklarının hem de kendilerinin büyük üzüntü yaşadığını belirten aile, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi. Aile, konunun İzmir Valisi ve Milli Eğitim Müdürü tarafından da incelenmesini istedi.

GÖREVDEN ALIRIM

Ailenin yaşadığı olayın resmi olarak kendilerine gelmediğini belirten Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, "Şu an bana ulaşan bir resmi şikayet yok. Ama konuyu inceleteceğim. Eğer doğru ise gereğini yaparız. Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız, zorla aidat alınmayacağını söyledi ve talimat verdi. Bizler de okul müdürlüklerine yazı gönderdik, zorla para almayın' dedik. Milli Eğitimin zorla para alma gibi bir uygulaması yok. Bu hafife alınacak bir konu değil. Çocuğun okula alınmaması için geçerli bir sebep olamaz. İddialar doğru ise gereğini yapar, anında müdürü görevden alırım" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.