banner

ÖSYM, 77 adayın sınavını geçersiz saydı




ÖSYM sınavlarında sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 77 adayın sınavı geçersiz sayıldı. ÖSYM’nin sınavlarda kamera sistemine geçmesinin ardından sınav salonlarını daha iyi denetlediklerini belirten ÖSYM Başkanı Ali Demir, 77 adayın sınavını iptal etti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, artık sınav salonlarında, kurallarının belirlendiği şekilde uygulanıp uygulanmadığı video ile kaydedilerek izlemeye aldıklarını söyledi.

Demir, şunları söyledi:

''Bu amaçla 2012'de gerçekleştirilen 42 sınavda toplam 27 bin 439 sınav salonu kamera ile kayıt altına alındı. Sınav sonrası ÖSYM'de oluşturulan video izleme komisyonu tek tek izleyip kuralları ihlal edenleri tespit ederek, yönetim kuruluna sunuyor. Şu ana kadar bu yolla 77 adayın sınav kurallarını ihlal ettikleri belirlendi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından ilgili adayların sınavları geçersiz sayıldı'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.