banner

Genelkurmay’dan intihar açıklaması




Genelkurmay Başkanlığı, TSK'da son on yılda intiharların miktarının yarı yarıya azaldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, TSK'da intiharların engellenmesine büyük önem verildiği, bu doğrultuda, TSK bünyesindeki 337 Rehberlik ve Danışma Merkezi ile çeşitli çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.

Mehmetçik 24 saat sorununu anlatıyor

TSK personelinin, ''TELE-NET Telefonla Danışma Hattı'' yanında, birlik seviyesinde RDM personeli kontrolünde faaliyet gösteren ''Alo Mehmetçik Telefon Hattı''nı arayarak 7 gün 24 saat psikolojik destek talebinde bulunabildiği belirtildi.

''Özellikle son yıllarda alınan tedbirlerin de katkısıyla 2002 yılında intihar vakası yüz binde 32 iken, 2011 yılında yüz binde 15'e düşürüldüğü, bir başka deyişle son on yılda intiharların yarı yarıya azaldığı'' bildirildi.

Açıklamada, ''İntihar nedeni belirlenmeden, adli ve idari soruşturma sonuçları resmen ortaya çıkmadan yorum ve değerlendirmeler yapılarak kamuoyunda infial yaratılması ve bir kurumun zan altında bırakılmasının doğru olmayacağı'' kaydedildi.

Ayrıca teröristle mücadeledeki şehit sayısı ile intihar eden personel arasında yapılan mukayeselerin son derece üzücü olduğu vurgulandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.