banner

Öğrencilerden serbest kıyafet tepkisi




İzmir'de biraraya gelen ve kendilerine 'Liseli Genç Umut Grubu' adını veren bir grup lise öğrencisi, serbest kıyafet yönetmeliğine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

liseli genc umut izmirOkullarda serbest kıyafet yönetmeliğinin çıkartılmasına tepki gösteren Liseli Genç Umut grubu üyeleri, Karataş Lisesi yanında biraraya geldi. Yürüyerek okulun çıkış kapısının önüne gelen grup adına basın açıklamasını, Deniz Öven yaptı. AK Parti'nin yıllardır istekleri ve çıkarları doğrultusunda yasalar çıkardığını söyleyen Öven, "Liselerimiz imam hatipleştiriliyor. 4+4+4 ile çocuk gelinler, çocuk işçiler ortaya çıkardı. Bu sefer de serbest kıyafet uygulaması ile sınıf farklılaklarını bir kez daha gözler önüne sermek için hazırlıklarını yapıyor. Disiplin yönetmeliğiyle liselerimizde attığımız hner adımı kontrol altına almaya çalışan, müfredatla sorgulanmayan, düşünmeye AKP gençliği yaratılmaya çalışılıyor. Özgürlük adı altında türbanın liselere sokulması bu saldının bir parçasıdır" dedi.

Bu arada basın açıklamasına destek veren Karataş Lisesi öğrencilerinden İ.Ç.'ye bazı öğretmenlerinin müdahale ederek uzaklaştırmaya çalışmasına ise gruptan diğer kişiler tepki gösterdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.