banner

Bu illerde ulaşım kesildi




Türkiye genelinde soğuk havanın etkisi giderek artıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkili olan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Ağrı'da 120'şer köy yolu, ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Karla mücadele ekipleri, Erzurum'un Tekman, Hınıs, Çat ve Köprüköy ilçelerinde ulaşımın sağlanamadığı köylerden son 24 saatte 4 hastayı, 112 Acil Servis ekipleriyle hastanelere ulaştırdı. İlçelerden son 3 günde ise toplam 19 hasta kent merkezindeki çeşitli hastanelere ulaştırılarak tedavi altına alındı.

Bölgede kar kalınlığı, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 60, Palandöken Kayak Merkezi'nde 35, Sarıkamış ilçesinde 40, Ağrı'da 40, Erzurum'da 20, Kars'ta 15 ve Ardahan'da 4 santimetre olarak ölçüldü.

Soğuk havayla birlikte buzlanmanın görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması başlattı.

Bu arada, bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 9, Kars'ta eksi 18 ve Erzurum'da eksi 10 derece olarak ölçüldü.

Gümüşhane'de de etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylası'ndaki bir HES şantiyesinde çalışan 25 kişi mahsur kaldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.