banner

Ders veren de ders alan da kazanıyor




Seviye Belirleme Sınavı'nda yüksek puan alan başarılı öğrenciler kendilerinden daha az puan alan öğrencilere ders vermenin karşılığında para kazanıyor

ogrenci_tokatTokat'ın Niksar ilçesinde, 30 öğrenci ''Çalışıyorum Kazanıyorum'' projesi kapsamında birbirlerine ders anlatarak para kazanıyor.

Niksar Kaymakamlığı ve Aysel Nadide Yatılı Bölge Ortaokulu işbirliği ile ''Çalışıyorum Kazanıyorum'' projesi bir süre önce hayata geçirildi. Projede okulda eğitim gören 8. sınıflar arasında seviye belirleme sınavı yapıldı. Sınav sonunda yüksek puan alan 30 öğrenci belirlendi.

Bunlar arasında yüksek puan alan 15 öğrenci kendilerinden az puan alan 15 öğrenciye öğretmenlerinin kontrolünde ders vermeye başladı.

Ders anlatan öğrenci aylık 48 lira, ders dinleyen öğrenci de 16 lira para kazanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.