banner

Öğretmen adaylarının ‘alan sınavı’ karmaşası




2013 öğretmen atamalarında ilk defa uygulanacak olan ÖABT alan sınavında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara rağmen bazı belirsizlikler devam ediyor. Öğretmen adayları ve eğitimciler 15 alan dışında kalan branşlarla ilgili Bakanlık’tan konuya açıklık getirmesini bekliyor

Dünkü haberimizde öğretmen atamalarında uygulanacak 15 alanı kapsayan ÖABT testi dışında kalan sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği gibi branşların neden bu sınavlarda yer almadığını ve bu branşların 2013'te atamalarının nasıl yapılacağı konusunu gündeme getirmiştik. Konuya ilişkin Bakanlık yetkililerinden hala bir cevap gelmedi. Kamuoyunun merakla beklediği açıklamaları eğitimtercihi okurlarıyla paylaşmaya devam edeceğiz.

MEB'in 2013 atamalarında izleyeceği yol haritasi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında izleyeceği yöntemi kamuoyuyla paylaştı. Bakanlığın, ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı ile birlikte yürüteceği sisteme göre atamalarda KPSS sınavına ek olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) de rol oynayacak. Öğretmen adaylarının gireceği ÖABT,  15 alanı kapsıyor. Adaylara 06-07 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak KPSS sınavında genel yetenek bölümünün ağırlığı yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığı yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranı yüzde 20 olacağını belirten bakanlık, 13 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak alan sınavının ağırlığını ise yüzde 50 olarak belirledi. Yalnız yapılan tüm bu açıklamaların ardından Bakanlığın bu 15 alan dışındaki branşları nasıl atayacağı konusunda kamuoyunda bir belirsizlik hakim oldu. Öğretmen adayları ve eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden bu belirsizliğin giderilmesini istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklanan 15 alan dışında kalan, sınıf öğretmenliği, okul öncesi gibi bölümlerin hangi alana girdiği ve atanıp atanmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Eğitimtercihi

İlgili haberler için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.