banner

Müzeler dijitalleşiyor




Başkentteki Etnografya, Devlet Resim ve Heykel, Gordion ve Cumhuriyet müzelerinde başlatılan interaktif uygulamalar Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla tanıtıldı.

TÜRSAB ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Ankara turizm potansiyelini artırmak amacıyla hazırlanan projeyle Etnografya, Devlet Resim ve Heykel, Gordion ve Cumhuriyet müzelerine çeşitli interaktif uygulamalar, müzelere özgü sanal özellikler hayata geçirildi.

Günay, Etnografya Müzesi ile Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen projenin tanıtımında, müzelere kurulan interaktif uygulamaları inceleyerek, müzeye gelen öğrencilerle birlikte sanal cam ve seramik yaptı.

Daha çok gençlerin ilgisini çekecek bir uygulamayı Ankara'da 4 müzede başlattıklarını belirten Günay, ''Müzelerde öğrencilerin, çocukların oradaki objelerle daha yakın ilişki kurarak, anlamalarını sağlayan bir düzen gerçekleştirmeye çalışıyoruz'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.