banner

Kıyafet serbestliği 15 kişiyi işinden etti




Okullarda kıyafetin serbest olması, öğrenci ve velileri sevindirirken, okul forması üreticilerinin kabusu oldu. Ordu’da okul forması üreten atölyede 15 kişi işten çıkarılmak zorunda kaldı.

Ordu’da, okul üniforması üretimi yapan bir tekstil atölyesinin sahibi 67 yaşındaki Hasan Takaç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda uygulamasını bırakıp serbest kıyafet dönemini başlatması nedeniyle işyerini kapatıp 15 işçiyi de işten çıkardı.

20 yıldır faaliyette olan bir tekstil atölyesi bulunan Hasan Takaç, 9 yıldır atölyede sadece okul üniformaları ürettiklerini belirterek Milil Eğitim Bakanlığı’nın okullarda sivil kıyafet uygulaması başlatmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Tekstil atölyesinde yılda ortalama 50 bin üniforma ürettiklerini söyleyen Takaç, "Depomda yarı mamul, hammadde, hazır kıyafet olarak yaklaşık 800 bin liralık mal var. Şimdi hepsi elimde kaldı. Bunları satma şansım yok. İflasın eşiğine geldim. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

atolye_ordu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararının ardından tekstil atölyesini kapattığını belirtti. Hasan Takaç, "15 işçimi işten çıkarmak zorunda kaldım. 500 bin TL değerindeki makinalar artık çalışmayacak durdu. Normalde Ordu ve çevre illere okul üniforması yapıp satardık. Bu karar bizi mahvetti. Çok mağdur durumda kaldık. Elimizdeki ürünlerin hepsi okul armalı ve üzerinde isimler bulunuyor. Bu ürünleri başka bir yere satmam mümkün değil. Elimdeki makinaların bilgisayar programları nedeniyle de okul formalarını dışında başka bir ürün üretme şansım da yok" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.