banner

45 milyon lira sahibini bekliyor




Milli Piyango İdaresi, ‘Özel Yılbaşı Çekilişi’ ikramiyesini açıkladı. 2012’yi 2013’e bağlayan gece çekilecek ikramiyenin toplam tutarı tam 45 milyon lira olarak belirlendi

para_piyangoMilli Piyango İdaresi'nin bu yıl 45 milyon lira olarak belirlediği yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesi, zengin-fakir herkesin hayallerini süslüyor.

Büyük ikramiye, en küçük kağıt para olan 5 liralık 9 milyon adet banknot haline getirilip, uç uca eklendiğinde İstanbul'dan Macaristan'a kadar uzanıyor.

Talihli, hiç bir yatırımda bulunmadan her gün düzenli olarak 2 bin lira harcama yapması halinde 45 milyon liralık ikramiyeyi ancak 62 yılda bitirebilecek.

İkramiye, 5 liralık banknotlar halinde yan yana dizildiğinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın zeminini 10 kez kaplayabiliyor.

45 milyon liralık rekor ikramiye, 200 liralık banknotlar halinde 255 kilo olarak hesaplanıyor. 100 liralık banknotlar haline getirildiğinde ise 45 milyon liranın ağırlığı 500 kiloya ulaşıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.