banner

Kürtçe seçmeli dersini 75 bin öğrenciden 34’ü seçti




Ortaöğretimde bu yıl ilk defa okutulmaya başlanan Kürtçe seçmeli dersini Kars’ta 464 okuldaki 75 bin öğrenciden sadece 34’ü seçti,

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında bu yıldan itibaren seçmeli olarak okutulmaya başlayan “Kürtçe”ye Kars’ta ilgi olamadı. Talim Terbiye Kurulu’nca, yeni sistemde okullarda 5. sınıftan itibaren okutulmaya başlayan seçmeli Kürtçe dersini Digor’dan 20, Selim’den ise 14 öğrenci tercih etti.Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kars’ta ailelerin seçmeli ders olarak ‘Kürtçe’ye sıcak bakmadıklarını söyledi.

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış; “Kürtçe seçmeli ders bizim Digor Dağpınar’da şu anda 20 öğrencimiz seçmeli olarak Kürtçe görüyor. Birde Selim İlçesi Gelinalan Köyü’nde 14 öğrencimizde orada Kürtçeyi seçti” dedi.Yıldırım Alkış; “Kars genelinde toplam 34 öğrencimiz seçmeli olarak ‘Kürtçe’ dersi okuyor. Derslerimize öğretmenlerimiz giriyor. Dersler boş geçmiyor. Hiçbir sıkıntı olmadı. Dönem başında arkadaşlar tüm öğrencilere, seçmeli dersi biliyorsunuz 10 kişi seçmesi durumunda ders açıldı. Bu iki okulumuzda 10’dan fazla Kürtçe seçen olduğu için iki okulumuzda şuanda Kürtçe var. 1-2 gibi eğer seçen olursa yakın okullarda bu dersin verilmesi durumunda da oraya gidip gelme durumları var. Velilerimizde istemedi. Çok az olan okullarımız da şuanda talepte bu toplam 34 öğrencimiz eğitim görüyor” diye konuştu.

Kars’ta 2012-2013 eğitim-öğretim yılında il genelinde 464 okulda 75 bin öğrenci eğitim-öğretim görüyor. 7 ilçesi 398 köyü olan Kars’ta seçmeli ders olarak “Kürtçe”yi sadece 34 öğrenci seçti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.