banner

Türk dizileri genel müdürü koltuğundan etti




Yunanistan’da Türk dizileri, Yunan televizyonu ERT’nin Genel Müdürü Spiropulos’u koltuğundan etti. Spiropulos, kuruma danışmadan Türk dizilerini konu alan “Kısmet” belgeseline sponsor olunca görevinden alındı.

CNN Türk’ün haberine göre, Yunanistan’da reyting rekorları kıran Türk dizilerine karşı kilise ve fanatik çevrelerin başlattığı kampanyaya devlet televizyonu ERT de katıldı. Türk dizileri yüzünden ERT’nin iki numarası olan Genel Müdürü Kostas Spiropulos görevinden alındı.

Spiropulos’un görevden alınmasına Türk dizilerindeki kadın imajıyla ilgili hazırlanan “Kısmet” isimli bir belgesel neden oldu.

İlk kez Amsterdam’daki Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde sponsor bulunması için 3 dakikalık tanıtımı yapılan belgeselde, “1001 Gece”, “Muhteşem Yüzyıl” ve “Gümüş” dahil bazı Türk dizilerinin yapımcıları ve rol alan sanatçıların görüşlerine yer veriliyor. Belgeselde, Türk dizileri sayesinde dünyada “Müslüman kadın” prototipinin değiştiği ve “çağdaş kadın” profili çizildiği anlatılıyor.

Fransız-Alman ARTE ve El Cezire’nin yanı sıra, İsveç, Finlandiya ve Polonya devlet televizyonları ile Bulgaristan Sinema Merkezi’nin ortak projesi olan “Kısmet” adlı filme, Spiropulos da mali işler başkanlığının onayını almadan, Yunan televizyonunun yapımcıları arasına dahil olmasına izin verdi. Şimdi ERT yönetim kurulu, Spiropulos’u Türk dizilerinin propagandasını yapan bir belgesele destek verdiği için görevden aldığını açıkladı.

Görevden alınan Spiropulos ise “Bunu söyleyenler aptal ve bilgisiz. Belgesel tam aksine bu diziler aracılığıyla yapılan Türk propagandasını rezil ediyor” dedi.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.