banner

Gül, ekonomik kalkınmanın formülünü açıkladı




Cumhurbaşkanı Gül, ''Bilim dünyası güçlü olmayan, gelişmemiş ülkelerin kalkınmaları söz konusu değil. Her şey nitelikli insandan, bilim adamından ve öğretimden geçmekte. Ülkemizin önceliği de budur'' dedi.

gul_cankayaCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Gerçekten eğitim alanı bu ailenin en mümtaz vasfıdır. Nasıl dershanelerle başlayan, okullarla gelişen eğitimin her alanında faaliyet gösterdikten sonra 15 sene önce de üniversite alanına geçmeye karar veren bu aile, bütün eğitimden kazançlarını eğiteme yine yatırmakla herkes tarafından tanınmakta ve bilinmekte. Bundan dolayı kendilerine takdirlerimi ve tebriklerimi bir kez daha sunmak istiyorum'' dedi.

Gül, kalkınmış ve gelişmiş ülkelerin o ülkelerin çok iyi üniversiteleri ve bilim dünyası bulunduğuna işaret ederek, ''Bilim dünyası güçlü olmayan, bilim dünyası gelişmemiş ülkelerin de kalkınmış olmaları pek söz konusu değildir. Onun için her şey nitelikli insandan geçmekte. Nitelikli bilim adamından geçmekte ve neticede nitelikli bir öğretimden geçmekte. Onun için ülkemizin önceliği de budur. Her alanda eğitim. İlkokul öncesi, orta öğretim, üniversite, üniversite sonrası her alanda eğitim birinci önceliğimizdir. Bugün büyük bir gururla ifade edebilirim ki uzun dönemlerden sonra bütçemizin en büyük payı eğitime ayrılmaktadır. Eğitim de devamlı yeni arayışlar, yeni reformlar gerçekleştirilmektedir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çankaya Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü'nün açılışı yapıldı. Sahnede açılış için getirilen kırmızı kurdeleyi Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp ve Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç birlikte kesti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.