banner

ABD’de okulda katliam




ABD'nin Connecticut eyaletindeki okula düzenlenen silahlı saldırıda 20 çocuk, 6 yetişkin hayatını kaybetti.

CNN'e göre, Newtown'daki Sandy Hook ilkokulunu hedef alan saldırganın annesinin de öldürülenler arasında bulunduğunu bildiren yetkililer, saldırganın asıl hedefinin okulda öğretmenlik yapan annesi olduğunu düşünüyorlar.

Şüphelinin erkek kardeşinin de bir başka bölgede ölü bulunduğunu bildiren yetkililer, saldırıda ölen şüphelinin cesedinin sınıflardan birinde olduğunu belirtti.

Saldırıda ağır yaralanan 3 kişinin tedavisinin sürdüğü, polisin olayla ilgili bir kişiyi daha sorguya aldığı bildirildi.

Saldırganın kimliği belirlendi

Saldırıyı düzenlediği sanılan kişinin adı Ryan Lanza olarak açıklandı.

CNN'e açıklamada bulunan bir yetkili, öldürülen 20 yaşlarındaki şüphelinin cesedinin sınıflardan birinde olduğunu, saldırganın üzerinden iki silah çıktığını belirtti.

Okullar tedbir amaçlı kapatıldı

Bu arada, bölgedeki ve civar kasabalardaki okulların tedbir amacıyla kapatıldığı ifade edildi.

Saldırının ülke tarihinde düzenlenen en ağır saldırılardan biri olduğu vurgulanıyor.

Okulun bulunduğu Newtown, New York kentine 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Resmi kaynaklarca henüz doğrulanmayan ve velilerden biri tarafından aktarılan bilgiye göre, saldırıda okul yöneticisi ve psikologlardan biri de hayatını kaybetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.