banner

Eşinden ayrılan okul müdürü okula taşındı!




Atikali'de eşinden ayrılan okul müdürünün içinde çekyat, buzdolabı, masaj koltuğu bulunan makam odasında yaşadığı ortaya çıktı.Okul Aile Birliği nin iddiasına göre, okulda yaşayan müdür Taşçı, sömestr tatilleri boyunca 38 sınıfın kaloriferlerini gerekmediği halde yaktırdı.

mudur odasiMilli Eğitim Bakanlığı , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’ne 2 ay önce Fatih Atikali İlköğretim ve Ortaokulu Okul Aile Birliği’nden çok ilginç bir şikâyet geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlattı. Geçen hafta ve bu hafta okula müfettişler geldi.

Velilerin suçlamaları ciddi: “Müdür Metin Taşçı eşinden ayrıldığından beri, 2.5 yıldır okul makam odasında yatıyor. Odasına koltuk görünümlü 2 çekyat, bir gardırop, mini buzdolabı, masaj yapabilen makam koltuğu aldı, masraflarını aile birliği hesaplarından karşıladı. Öğretmen tuvaletinin bir kabinini kapatarak şofben taktırdı ve banyo olarak kullanıyor. Anasınıfı mutfağından yemek ihtiyacını karşılamakta. Sömestr tatillerinde odasında klima bulunmasına rağmen, okulun kalorifer kazanını sürekli olarak yaktırdı, 38 dersliği boş yere ısıttı. Okulun temizlik ve fotokopi işlerini yapmak üzere sözleşmeli olarak çalıştırılan bir personeli kendi şahsi hizmetine tahsis etti. Herhangi bir izin ve onay olmadan okulun deprem güvenliğini tehlikeye atarak bazı yığma duvarları yıktırdı.”

4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte okullardan 30 metrekare üzerindeki idari odaların dersliğe çevrilmesi istenmişti, müdür Taşçı, 35 metrekarelik odasını boşaltmazken okulda bazı sınıfların bodrumda eğitim yapması dikkat çekti.

İki binadan oluşan okulun A blokunun bodrum katında iki sınıf bulunuyor. Biri engelli çocukların eğitim aldığı özel eğitim sınıfı, diğeri ise şimdi etüt sınıfı olarak kullanılıyor. Yer darlığı nedeniyle ortaokula giden engelli çocuklar sabahçı, ilkokula gidenler öğlenci olarak geliyor. Bu yüzden öğrenciler günde 6 saat eğitim alabilecekken sadece 3 saat eğitim görebiliyor.

‘Denetim olunca odayı boşalttı’

Denetimlerin ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız “Evet, öyle bir şey olmuş. Denetim olunca boşaltmış. Kalmıyor artık. Neden böyle olduğunun hesabı sorulacak” derken okul müdürü Metin Taşçı, iddiaları reddetti. Başarılı bir müdür olduğunu, kıskanan, kızgın bir velinin böyle bir şey yapmış ola-

bileceğini söyleyen Taşçı, bazı zamanlar okulda tadilat olduğunu ve o zaman geç saatlerde çıktığını belirterek “Kalmış olsam ne olacak, kötü niyetli biri değilim ki” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.