banner

ABD’de okul saldırısının ardından ikinci saldırı şoku




ABD’de iki gün önce 27 kişinin öldüğü okul saldırısının ardından bu kez de Alabama eyaletinde hastaneye saldırı düzenlendi

abd_saldiri_1ABD'nin Alabama eyaletinde silahlı bir saldırganın hastanede ateş açtığı ve 3 kişiyi yaraladığı bildirildi.

Birmingham kenti yetkilileri, St. Vincent's Hastanesi'nde silahlı bir saldırganın rastgele ateş açtığıyla ilgili ihbarlar üzerine hastaneye polis gönderildiğini açıkladı.

Güvenlik görevlilerinin üzerine ateş açan saldırganın, polis tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Olayda yaralananlardan birinin güvenlik görevlisi, diğer ikisinin ise hastane personeli olduğu belirlendi.

Yetkililer, saldırganın kimliğini ve hastanede neden ateş açtığını belirlemeye çalışıyor.

Katliam yapmayı planladığı iddia edilen öğrenci tutuklandı

ABD'nin Oklahoma eyaletindeki bir lisede toplu katliam yapmayı planladığı ileri sürülen 18 yaşındaki öğrencinin tutuklandığı bildirildi.

Yetkililer, silahlı bir saldırganın Connecticut'taki bir ilkokulu basarak 20'si çocuk 27 kişiyi öldürğü gün Bartlesville Lisesi'nde öğrencileri konferans salonuna doldurup öldürmeyi planladığı iddia edilen Sammie Eaglebear Chavez adlı öğrencinin tutuklandığını açıkladı.

Chavez'in, arkadaşlarından bazılarını, öğrencileri konferans salonunda toplamaya, kapıları zincirlemeye ve ateş açmasına yardım etmeleri için iknaya çalıştığı, hatta yardımcı olmayanları öldürmekle tehdit ettiği öğrenildi.

Önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılması beklenen Chavez için kefalet ücreti 1 milyon dolar olarak belirlendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.