banner

TBMM’de MEB ve YÖK bütçe görüşmeleri başladı




TBMM Genel Kurulu'nda; Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve 103 üniversitenin 2013 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel Kurul, bütçe görüşmelerini sürdürüyor. Bugün tek turda Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), Mili EĞitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ile 103 üniversitenin bütçeleri ele alınacak.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Akşener'in birleşimi açtıktan sonra yoklama yapmadığını belirterek, ''Burada toplantı yeter sayısı olmadığı halde olduğunu söylediniz. Bütçenin engellenmesine karşı olan bir partiyiz. Ancak tutumunuz hakkında usul tartışması açılmasını istiyoruz'' dedi.

Akşener, bütçeler üzerinde konuşacak milletvekillerinin adını okuduktan sonra usul tartışması açtı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.