banner

İmam hatip okullarının oranları




Milli eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının oranları ile ilgili bir eleştiri üzerine açıklamalarda bulundu

Bakan Dinçer, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü'nün bütçesinin yüksek olduğuna ilişkin eleştirileri yanıtlarken, bu bütçenin yalnızca Özel Kalem kaynaklarına ayrılmadığını, söz konusu bütçeye müsteşar, müsteşar yardımcıları kadrolardaki ücretlerinin de dahil olduğunu belirtti.

Dinçer, ''Özel Kalem Müdürü'nün işini iyi idare ettiği'' yönünde ifadelerinin bulunduğuna ilişkin eleştiriyi değerlendirirken, ''İtiraf ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nın toplantısında bir yılın muhasebesini yaptım. Orada, 5 ayda, 4+4+4 gibi yeni eğitim sisteminde 42 binden fazla binayı ele alıp, hangisinin ilk, orta, lise olacağını belirleyen, eğitim sisteminde müfredatı yayımlayan ve öğretim malzemesini hazırlayan arkadaşlarımızı tek tek zikrettim ve teşekkür ettim https://dk-apotek.com/viagra-til-kvinder/. Özel Kalem Müdürüm ve ekibini de tebrik ettim. Teşekkür etmek ahlaki bir meziyettir. Bunun dedikodusunu buraya getirenlerin, hangi ahlaki değerlere sahip olduğunu da sizin takdirinize bırakıyorum'' dedi.

Bakan Dinçer, imam hatip okullarının oranları ile ilgili bir eleştiri üzerine, Türkiye'de toplam ortaokul sayısının 16 bin 910 olduğunu, bin 97 imam hatip ortaokulu bulunduğunu, oranın yüzde 6.4 olduğunu söyledi. Lise sayısının 10 bin 408, toplam imam hatip lisesi sayısının 708 olduğunu kaydeden Dinçer, bunun oranının da yüzde 6.8 olduğunu bildirdi. Dinçer, imam hatip ortaokul ve lise öğrencilerinin genel yapıdaki oranının ise yüzde 5.3 olduğunu söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.