banner

SBS, YGS, LYS Hepsi Formalite SODES'le Hepsi Cebimde




Korkut Kaymakamlığı, ''SBS, YGS-LYS Hepsi Formalite SODES'le Hepsi Cebimde'' projesi kapsamında açtığı etüt merkezindeki 120 öğrencinin hayatlarında ilk kez sinemaya gitmelerini sağladı.

İl merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Korkut ilçesinde, kaymakamlık tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ''SBS, YGS-LYS Hepsi Formalite SODES'le Hepsi Cebimde'' projesi başlatıldı.

Proje kapsamında ilçe merkezi ve bağlı köylerden etüt merkezine gelen 8 ile 16 yaş arasındaki 120 öğrenci, kaymakamlığın sağladığı minibüslerle il merkezine getirildi.

Bir alışveriş merkezine götürülen 120 öğrenci, buradaki oyun parkında palyaçolarla müzik eşliğinde oynadı, yüzlerine resimler çizdirdi.

Öğrenciler ardından sinemada ''Buz Devri'' adlı çizgi filmi izledikten sonra ısmarlanan hamburgeri yedi. Hayatlarında ilk defa sinemaya gelip, hamburger yediklerini belirten öğrenciler, ilçe kaymakamı ve öğretmenlerine teşekkür etti.

''Başarı seviyesini yükseltmek istiyoruz''

Korkut Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, ilçenin eğitim seviyesini yükselterek başarı elde etmek için planlar yaptıklarını, bunun için de etüt merkezi açıldığını söyledi.

Bu çerçevede seçilen 120 öğrenciyi sınava hazırladıklarını ifade eden Çelik, ''Öğrencilerimize sadece ders ve bilgi vermeyi düşünmüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde de bulunmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizi sinema ile tanıştırmak için buradayız. Çocuklarımızın birçoğu hayatlarında ilk defa sinemaya geldiler. Sadece sinema değil, eğlence merkezine de götürüp eğlenmelerini sağladık'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.