banner

ABD okul saldırısında öldürülenlerin yasını tutuyor




ABD'nin Connecticut eyaletinde silahlı saldırı düzenlenen ilkokulda yapılan törende konuşan ABD Başkanı Barack Obama, benzer saldırılarda her yıl birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu trajedilere artık tolerans gösteremeyiz. Bu trajediler artık sona ermeli" dedi.

Sandy Hook ilkokuluna yapılan saldırıda hayatını kaybedenler anısına Newtown Lisesi'nde tören düzenlendi. Törende, Müslüman, Yahudi, Hristiyan ve diğer inanç gruplarından din adamları kendi dini metinlerinden bölümler okudu.

Dualardan sonra konuşma yapan Başkan Obama, ailelerin ve yöneticilerin birinci görevinin çocukları korumak olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı koruyamazsak diğer hiçbir işi doğru yapamayız. Millet olarak görevimizi yaptığımızı söyleyebiliyor muyuz- Çocuklarımızı her türlü tehlikeden koruyabildiğimizi dürüstçe söyleyebiliyor muyuz" diye sordu.

"Dürüst olmak gerekirse bu soruların cevabı 'hayır" diye konuşan Obama, bu durumu değiştirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Bu tür olayların önlenmesi için ülke olarak harekete geçmeleri gerektiğini ifade eden Obama, "Bu trajedilere artık tolerans gösteremeyiz. Bu trajediler artık sona ermeli" dedi.

Bu saldırıların önüne geçmek için Başkan olarak elinden geleni yapacağını kaydeden Obama, "Özgürlük adına her yıl çocuklarımıza yönelik gerçekleşen bu tür saldırılara izin mi vereceğiz-" diye sordu.

Ailelerin acılarını hiçbir sözün azaltamayacağını bildiğini de ifade eden Obama, Newtown sakinlerine hitaben "Yalnız değilsiniz" diye konuştu.

Obama duygusal konuşması sırasında, saldırıda kaybeden öğretmenlerin ve öğrencilerin isimlerini tek tek okudu. Bu sırada salondan ağlama sesleri yükseldi.

Başkan Obama, törenden önce de Newtown'da saldırıda hayatını kaybeden kurbanların aileleri ve saldırıya ilk müdahaleyi gerçekleştiren itfaiye ve polis görevlileri ile görüştü.

Geçtiğimiz Cuma, 20 yaşındaki Adam Lanza, önce birlikte yaşadığı annesini öldürmüş, daha sonra Sandy Hook İlkokulu'na düzenlediği baskında 8'i erkek, 12'si kız 20 çocuk ile 6 okul görevlisini katletmişti. Lanza, güvenlik görevlilerinin geldiğini fark etmesi üzerine intihar etmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.