banner

Bakan Dinçer’den din sorusu açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, üniversite giriş sınavlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden en fazla 4 veya 5 soru sorulacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Okullar Hayat Olsun Projesi'' değerlendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dinçer, üniversite giriş sınavlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden de soru gelmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Toplumun farklı kesimlerinin bilmesi gerekmeyen konuları öğrenmeye zorlayan bir tavır olamaz. Bu konuda yapılan tartışmanın bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Önceden felsefe başlığı altında sorular geliyordu. Soru sayısı da fazla olmayacak, 4 veya 5 soru sorulacak.

Hatırlatılması gereken konu şu; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi anayasal olarak belirlenmiş zorunlu derslerimiz arasındadır. Sadece azınlık okullarında bu dersler verilmez. Azınlık okullarında verilmeyen dersler sözkonusu olduğunda bu kez alternatif sorular sorulur. Dolayısıyla ben endişe edilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.