banner

Göktürk-2'den haber var




Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-2'den görüntü alınması için son hazırlıklar yapılıyor.

gokturk_2TÜBİTAK UZAY'dan kontrol edilen uydu ile kuzey kutbuna çok yakın bir yerde bulunan Norveç'teki Trömso ve Svalbard adasındaki yer istasyonları vasıtasıyla iletişim kuruluyor.

Dünyadan 686 kilometre yükseklikte konumlanan uydu, 3 yer istasyonu üzerinden günlük ortalama 30 kez geçiyor.

Uydu sorunsuz çalışıyor

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Tamer Beşer, Göktürk-2'den alınan sağlık bilgilerinin normal olduğunu ve uydu üzerindeki tüm cihazların sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyledi.

Beşer, şu bilgileri verdi:

''Uydumuz Ankara üzerinden ilk 16 saatinde 5 kez geçti. İlk geçiş dün akşam saat 21.00'de oldu. Bugün saat 10.00'da beşinci geçişini yaptı. Şu ana kadar her şey başarılı bir şekilde devam ediyor.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.