banner

Artık bot ve montları var




Şanlıurfa Siverek'te, iki gün önce, kara saplanan servis minibüsünün kurtarılma çalışmaları sırasında ilköğretim öğrencilerinin montsuz ve ayakkabısız terlikle çekilen fotoğrafları Türkiye’de yankı uyandırdı. 

Tüm Türkiye onları kara saplanan okul servisinin çıkarılma çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafla tanıdı. 12 yaşındaki Melek ile kuzeni Merve Özgulan'ın durumu görenlerin içini burkmuştu. Siverek Kaymakamlığı olayın basına yansıyan görüntülerinden sonra harekete geçti ve aileye yardım eli uazatıldı

Artık bot ve montları var

Kuzenlerin evini ziyaret eden görevliler, ailenin tüm çocukları için hazırlanan kıyafet yardımlarını teslim etti.

Yeni kıyafetlerine kavuşan çocuklar mutluydu: Kamakam bey bize eşya, mont, bot, kazak gönderdi. Ben artık okula terlikle gitmeyeceğim. Yarın yeni elbiselerle okula gideceğim...”

Kaymakamlık yetkilileri, kıyafet yardımının yanı sıra maddi durumu iyi olmayan aileye gıda yardımında da bulundu.

Siverekli çocukların durumu Hakkari Üniversitesi öğrencilerini de harekete geçirdi.

Afiş ve internet yoluyla yardım toplamaya çalışan öğrencilerin kampanyasının adı ‘Hava Soğuk, Ellerimi Tutar mısın"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.