banner

Yalanlarla okulu baştan yarattı




Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtarak bir ilköğretim okulunda 730 bin lira tutarında tadilat gerçekleştiren kadının iş yaptırdığı firmaların yetkilileri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Bir süre önce kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Özlem K'nin (27), ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okulu'na giderek, okulda 730 bin lira tadilat yaptırmasının ardından kadının unvanının sahte olduğunun ortaya çıkması iş yapan firmaları da sıkıntıya soktu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan araştırmada bakanlıkta kaydının olmadığı belirlenen ve hakkında başlatılan idari ve adli soruşturma süren Özlem K. tarafından mağdur edildiklerini öne süren firmaların yetkilileri, alacaklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsil etme talepleri de kabul edilmeyince şoke oldu.

Okulda tadilat işleri yapan inşaat firması sahibi Fikret Polat, AA muhabirine, Özlem K'nin öz yeğeni olmasına rağmen ne iş yaptığını bilmediğini, okul müdürleriyle yanına gelince müfettiş olduğuna inandığını söyledi.

Anlaşma yapmalarının ardından İstanbul'da gelerek malzemelerin beğenildiğini, 14-15 Temmuz'da da okulun tadilatına başladıklarını ifade eden Polat, şunları kaydetti:

''İşimizi yaptık. Yaklaşık 5 aydır henüz paramızı alamadık, ödemelerimizi yapamıyoruz. Bakanlık, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar gitmediğimiz yer kalmadı. Mağduruz. Uzun zamandır görüşmediğim öz yeğenimin sahte müfettiş yardımcısı olacağını düşünmedim. Benim şu anda 336 bin lira alacağım var. Bunu kimden tahsil edeceğimi bilmiyorum. İşi yaparken İlçe Milli Eğitim Müdürü sürekli inşaata geliyordu, sonra bu gazetelerde sahte müfettiş olayı çıkınca durumu öğrendik. Ben yeğenimin bakanlıkta çalıştığını sanıyordum. Bizi kandırdılar, kimse olayı üstlenmiyor. Emniyete gerekli ifadeyi verdik, durumumuzu anlattık ardından da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özlem K'dan şikayetçi olduk. Hukuki süreç başlattık, hakkımızı arıyoruz.''

Polat, Özlem K. ile 1 aydır görüşemediklerini, bir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü öğrendiklerini belirterek, ''Burada Özlem'in suçu var, olayın kahramanı o. Bakanlık düzeyinde da girişimlerimiz oldu. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.