banner

Engelli öğrenciye okul servisi engeli!




4. sınıf öğrencisi engelli Yusufcan, okul servisine alınmadığı için karla kaplı yollarda kaderine terk ediliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın engellilerle ilgili yaptığı açıklamalar ve çalışmalara rağmen engelliler Türkiye’de sıkıntı çekmeye devam ediyor. 4. Sınıf öğrencisi okul servislerine alınmadığı için kendi imkanlarıyla okula gitmek zorunda kalıyor, engelli öğrencinin ailesi mağdur ve aile, bakanlık yetkililerinden yardım istiyor.

Kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı olan 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Yusufcan Aras, karla kaplı okul yolunu okul servislerin kendisini kabul etmemesi nedeniyle babasının yardımıyla tekerlekli sandalye ile gidip geliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.