banner

Dinçer mesleki eğitim sistemini anlattı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Ülkemizin en önemli meselelerinden biri, çocuklarımızın iyi bir mesleki eğitim almalarıyla alakalıdır" dedi.

omer dincer amasyaDinçer, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temelini attıkları okulun Amasyalılara ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mesleki eğitim sistemine değinen Dinçer, şöyle devam etti:

''Ülkemizin en önemli meselelerinden biri, çocuklarımızın iyi bir mesleki eğitim almalarıyla alakalıdır. Bu zamana kadar mesleki eğitimde yapılan uygulamalar, en çok piyasanın ihtiyacına uygun bilgi ve becerilerle çocuklarımızı donatmayışımız şeklinde olmuştur. Hakikaten çoğu kere iş dünyasında eleman aranıyorken öbür tarafta lise mezunu hatta üniversite mezunu olduğu halde aranan elemanların gereklerine uygun bilgi ve becerisi olmayan ama iş arayan insanlarımızın sıkıntılarını hep beraber yaşadık, görüyoruz.''

Benzer sorunları öğretmenlik mesleği için de duyduklarını dile getiren Dinçer, ''Bugünlerde çok fazla ihtiyaç duyduğumuz, öğretmenlik alanlarının önemli bir kısmı için yetişmiş eleman maalesef bulamıyoruz. Mesela 'özel eğitim' alanında neredeyse öğretmen yok denecek kadar az. Bunun gibi piyasayla uyumsuzluklardan kaynaklanan ciddi sorunlar var eğitim alanında. İşte bunu çözmek için de ciddi adımlar atıyoruz'' diye konuştu.

''Buradaki çocuklarımız çok daha şanslılar'' diyen Dinçer, ''Çünkü sağlık meslek liseleri hem piyasa ihtiyaçlarına cevap verecek bilgi ve becerilerin donanması açısından hem de mezun olduktan sonra istihdam edilmesi açısından en şanslı alanlardan biri. Ülkemizde her yıl yaklaşık 20 bin sağlık personeline ihtiyaç duyuyoruz ve bunu yetiştirmek için de hızla sağlık meslek liselerimizi yaygınlaştırıyoruz'' ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.